Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Ρομαντική και οικονομική

Η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας είναι μία πόλη ονειρική, με τον Δούναβη να τη χωρίζει σε δύο πλευρές, τη Βούδα και την Πέστη και πανέμορφες γέφυρες, όπως η Γέφυρα των Αλυσίδων να τις ενώνουν.
Η Βουδαπέστη διατηρεί το ρομαντικό της χαρακτήρα, με τα καλοδιατηρημένα κτίρια, τις πλατείες, τις νέο-γοτθικού ρυθμού και μπαρόκ εκκλησίες, τους πεζόδρομους, το κάστρο, τα παλιά τραμ που μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από άλλη εποχή και τις φωτισμένες το βράδυ γέφυρες που συνθέτουν μία εκπληκτική ατμόσφαιρα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πολλά σημεία της πόλης περιλαμβάνονται στη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco!

Την περίοδο των Χριστουγέννων η πόλη μοιάζει παραμυθένια, με τα στολισμένα κτίρια, τις υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές που πωλούν στολίδια, παιχνίδια, γλυκά, ζεστό κρασί και εξαιρετικά φαγητά που μαγειρεύονται επί τόπου και γεμίζουν με μυρωδιές τον αέρα.

Χριστούγεννα στη Βουδαπέστη

Χριστούγεννα στη Βουδαπέστη

Στην πλευρά της Βούδας βρίσκεται το επιβλητικό μπαρόκ Κάστρο, με ιστορία που ξεκινάει από τα μέσα του 14ου αιώνα και η συνοικία της παλιάς πόλης, που προσφέρουν μοναδική θέα σε ολόκληρη την πόλη. Η τελευταία χρονολογείται από τον 13ο αιώνα και φιλοξενεί σημαντικά κτίρια, όπως το παλιό Βασιλικό Παλάτι, την Trinity Square με την Church of Our Lady ή Mathias church και το παλιό δημαρχείο, το Fishermen’s Bastion με τους 7 πυργίσκους και αρκετά μουσεία. Επίσης, κάτω από το κάστρο εκτείνεται ένας υπόγειος λαβύρινθος, τον οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε με τη συνοδεία οδηγού. Για να βρεθείτε στο κάστρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τελεφερίκ το οποίο θα σας μεταφέρει άνετα με τα γραφικά του βαγόνια που κινούνται πάνω σε ράγες ή να ανεβείτε με τα σκαλιά που βρίσκονται ακριβώς δίπλα.

Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Η Βούδα συνδέεται με την Πέστη με διάφορες γέφυρες, με πιο επιβλητική την Chain Bridge η οποία κατασκευάστηκε αρχικά μεταξύ 1839-1849 και ξαναχτίστηκε το 1949 αφού καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου.

Chain Bridge, Βουδαπέστη

Chain Bridge, Βουδαπέστη

Στην Πέστη χτυπάει η καρδιά της σύγχρονης πόλης, με τα περισσότερα καταστήματα, εστιατόρια, καφέ, μπαρ και ξενοδοχεία. Κατά μήκος του Δούναβη υπάρχουν ξενοδοχεία με μοναδική θέα προς το κάστρο.

Οι κάτοικοι της Βουδαπέστης γεμίζουν τα μαγαζιά και τα καφέ της πόλης μετά τη δουλειά τους, τους αρέσει η διασκέδαση και είναι αρκετά ευγενικοί και εξυπηρετικοί. Μπορείτε να ξεκινήσετε την απογευματινή σας βόλτα σε ένα cocktail bar όπου συγκεντρώνονται όλοι για ένα after office drink και να δειπνήσετε σε ένα από τα εξαιρετικά εστιατόρια που σερβίρουν τοπική και διεθνή κουζίνα.

Σε αυτή την πλευρά βρίσκεται η Πλατεία Ηρώων, η λεωφόρος Andrassy, η μεγαλύτερη εκκλησία της πόλης, η Βασιλική του Αγίου Στεφάνου με τον 96 μέτρων τρούλο η οποία ολοκληρώθηκε το 1905, το πάρκο της πόλης με τη λίμνη του που το χειμώνα μετατρέπεται σε παγοδρόμιο, η Όπερα, το Κοινοβούλιο και διάφορα εντυπωσιακά ιδιωτικά και δημόσια κτίρια.

Μία βόλτα με πλοιάριο στον Δούναβη, χειμώνα ή καλοκαίρι, προσφέρει μία καλή ευκαιρία να θαυμάσετε όλη την πόλη.

Βόλτα με πλοιάριο στον Δούναβη

Βόλτα με πλοιάριο στον Δούναβη

Η Βουδαπέστη είναι επίσης γνωστή για τα ιαματικά λουτρά της και θα ήταν μεγάλη παράλειψη να φύγετε χωρίς να επισκεφθείτε κάποιο από τα επιβλητικά δημόσια λουτρά ή ένα από τα ιδιωτικά spas που προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Αρκετά ξενοδοχεία προσφέρουν σάουνα, χαμάμ και υπηρεσίες μασάζ.

Ιαματικά λουτρά στη Βουδαπέστη

Ιαματικά λουτρά στη Βουδαπέστη

Πανέμορφη πόλη και οικονομική, προσφέρεται για απολαυστικές διακοπές καθώς όπως θα διαπιστώσετε μπορείτε να βρείτε εξαιρετικά φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, τα ξενοδοχεία έχουν χαμηλές τιμές σε σχέση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις και διαθέτουν πολύ καλές παροχές, αλλά και το κόστος διαβίωσης είναι χαμηλό.

Μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας