Νησιά Phi Phi, Ταϋλάνδη

Όπως λέμε παράδεισος

Αν υπάρχει παράδεισος πάνω στη γη, τα Phi Phi islands είναι ίσως ότι κοντινότερο μπορεί να σκεφτεί κανείς!

Τα μικρά αυτά νησάκια στην Ταϋλάνδη έγιναν γνωστά από την ταινία The Beach, τα γυρίσματα της οποίας έγιναν στο Phi Phi Leh. Το καταπληκτικό Maya Bay όμως, όπου κατευθύνονται τα πλήθη των τουριστών που κάνουν ημερήσιες εκδρομές από το Πουκέτ, δεν είναι ο μόνος λόγος για να τα επισκεφθείτε.

Phi Phi Don, Ταϋλάνδη

Phi Phi Don, Ταϋλάνδη

Επιλέγοντας να μείνετε μερικά βράδια στο Phi Phi Don, το οποίο είναι το μεγαλύτερο από τα νησιά και διαθέτει μικρή τουριστική υποδομή, αλλά όχι δρόμους, θα μπορέσετε να πάρετε μία γεύση από την πραγματική ηρεμία και ομορφιά που προσφέρουν τα phi phi islands. Η λευκή άμμος, η τροπική βλάστηση, η περιήγηση στα νησιά με παραδοσιακή βάρκα και οδηγό σας έναν Ταϋλανδό ο οποίος θα σας ξεναγήσει στις καλύτερες παραλίες, μακριά από τα πλήθη είναι από τις πιο αυθεντικές εμπειρίες που μπορείτε να ζήσετε!

Νησιά Phi Phi, Ταϋλάνδη

Νησιά Phi Phi, Ταϋλάνδη

Ξεκινώντας την περιήγησή σας με την ξύλινη βάρκα που θα νοικιάσετε μόνοι σας στο νησί σε χαμηλή τιμή, συμπεριλαμβανομένου και του οδηγού, θα περάσετε ανάμεσα από βραχώδη αλλά καταπράσινα νησάκια που σχηματίζουν κλειστούς όρμους με γαλαζοπράσινα νερά. Το τοπίο είναι συγκλονιστικό και απολύτως φυσικό, εφόσον τα νησιά δεν κατοικούνται από ανθρώπους, αλλά από πιθήκους και διάφορα είδη πουλιών. Κολυμπώντας στα πεντακάθαρα νερά υπάρχουν στιγμές που θα νιώσετε ότι είστε μόνοι στη γη!

Νησιά Phi Phi, Ταϋλάνδη

Νησιά Phi Phi, Ταϋλάνδη

Το Bamboo island είναι ένα μικρό νησί με ατελείωτη λευκή παραλία και καταπληκτικά κοράλλια στη θάλασσα για όσους θέλουν να εξερευνήσουν τον υποθαλάσσιο κόσμο. Στη monkey beach θα δείτε πιθήκους να βγαίνουν από τη ζούγκλα και να πλησιάζουν στην παραλία όταν ακούν κόσμο, για να βρουν φαγητό.

Νησιά Phi Phi, Ταϋλάνδη

Νησιά Phi Phi, Ταϋλάνδη

Φυσικά θα επισκεφθείτε το Phi Phi Leh για να δείτε τη διάσημη παραλία του The Beach, με τα ήρεμα νερά και τους βράχους που υψώνονται ολόγυρά της, σαν να προσπαθούν να την κρύψουν από τον κόσμο! Περπατώντας θα βρεθείτε στη μικρότερη παραλία Loh Samah. Το Phi Phi Leh δεν κατοικείται και επομένως δεν μπορείτε να διανυκτερεύσετε εκεί, αλλά μπορείτε να κανονίσετε κάποιο tour που περιλαμβάνει διανυκτέρευση σε πλοιάριο στον κόλπο Maya Bay. Έτσι θα μπορέσετε να απολαύσετε μόνοι σας την παραλία νωρίς το πρωί ή το βράδυ όταν θα έχουν αποχωρήσει οι ορδές των τουριστών.

Maya Bay, Phi Phi Leh

Maya Bay, Phi Phi Leh

Το φαινόμενο της παλίρροιας και της άμπωτης είναι ιδιαίτερα έντονο στην περιοχή. Το απόγευμα η θάλασσα αρχίζει να υποχωρεί και να απομακρύνεται από την παραλία, αφήνοντας να φανεί ο βυθός. Στο Phi Phi Don οι βάρκες μένουν πάνω στην άμμο και το πρωί όταν εμφανίζεται η παλίρροια αρχίζουν και πάλι να επιπλέουν! Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο από την εκδρομή σας στη θάλασσα μπορεί να χρειαστεί να περπατήσετε αρκετά μέτρα καθώς η βάρκα δεν θα μπορεί να προσεγγίσει την παραλία (θα περπατάτε εκεί που το πρωί είναι βυθός!).

Phi Phi Island Village Resort & Spa, Ταϋλάνδη

Phi Phi Island Village Resort & Spa, Ταϋλάνδη

Τα Phi Phi islands συνδέονται με το Πουκέτ μέσω μικρών πλοιαρίων που διανύουν την απόσταση σε περίπου 45 λεπτά. Το ξενοδοχείο σας στο Phi Phi Don μπορεί να φροντίσει για τη μεταφορά σας από το Πουκέτ στις εγκαταστάσεις του.

Μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας