Πως να πετύχετε δωρεάν αναβάθμιση δωματίου

Η διαμονή κατά τη διάρκεια των διακοπών ή της εκδρομής μας παίζει σημαντικό ρόλο στην απόλαυση του ταξιδιού μας. Έχουμε ήδη αφιερώσει κάποιο χρόνο για να βρούμε το καταλληλότερο ξενοδοχείο και δωμάτιο, αλλά δεν θα ήταν καλύτερα αν είχαμε μία δωρεάν αναβάθμιση σε καλύτερη κατηγορία δωματίου;

Πως να πετύχετε δωρεάν αναβάθμιση δωματίου

Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές από έμπειρους ταξιδιώτες και ειδικούς του ξενοδοχειακού κλάδου, οι οποίες θα αυξήσουν σημαντικά τις πιθανότητές σας να περάσετε τις διακοπές σας σε καλύτερο δωμάτιο χωρίς να πληρώσετε κάτι παραπάνω:

  • Γνωστοποιήστε αν υπάρχει κάποιο ειδικό γεγονός-λόγος ταξιδίου, δηλαδή αν πρόκειται για ταξίδι γάμου, επέτειο, γεννέθλια. Τις περισσότερες φορές το ξενοδοχείο θα φροντίσει να κάνει κάτι παραπάνω για εσάς, όπως αναβάθμιση ή ειδική διακόσμηση του δωματίου ή κάποιο δώρο (τούρτα, κρασί κλπ).
  • Μείνετε σε νέο ξενοδοχείο. Τα νέα ξενοδοχεία θέλουν να δημιουργήσουν καλή φήμη και είναι περισσότερο πιθανό να προσφέρουν δωρεάν αναβάθμιση, καθώς μάλιστα μπορεί να έχουν και περισσότερα ελεύθερα δωμάτια.
  • Κάντε check-in αργότερα. Οι υπεύθυνοι των ξενοδοχείων έχουν καλύτερη εικόνα των διαθέσιμων δωματίων όσο περνάει η μέρα και επομένως είναι περισσότερο πιθανό να σας προσφέρουν καλύτερο δωμάτιο αργά το απόγευμα ή το βράδυ.
  • Μην κλείνετε τον φθηνότερο τύπο δωματίου. Οι πελάτες που δείχνουν την προτίμησή τους για έναν καλύτερο τύπο δωματίου είναι πιο πιθανό να πάρουν μία δωρεάν αναβάθμιση.
  • Γίνετε πιστός πελάτης. Αρκετά από τα μεγάλα ξενοδοχεία έχουν loyalty programs που ανταμείβουν τους συχνούς πελάτες, ενώ και τα μικρότερα προσπαθούν να δημιουργήσουν σταθερές σχέσεις με τους επισκέπτες τους, επιβραβεύοντας εκείνους που δείχνουν τη σταθερή τους προτίμηση.
  • Ψάξτε για online προσφορές δωρεάν αναβάθμισης. Ορισμένα ξενοδοχεία προσφέρουν εγγυημένη αναβάθμιση δωματίου σε περιόδους χαμηλής ζήτησης.
  • Να είστε ευγενικοί. Η αλλαγή ή αναβάθμιση δωματίου είναι συνήθως στη διακριτική ευχέρεια του υπεύθυνου υποδοχής, επομένως η ευγένεια και το χαμόγελο μπορεί να κάνουν τη διαφορά!
  • Μην διστάσετε να εκφράσετε κάποιο παράπονο εφόσον το δωμάτιο που σας έδωσαν έχει κάποιο πραγματικό πρόβλημα. Όλοι θέλουν να έχουν ευχαριστημένους πελάτες και το πιθανότερο είναι ότι ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου θα φροντίσει γι αυτό. Μην ξεχνάτε να είστε ευγενικοί και να εξηγήσετε τους λόγους για τους οποίους δεν είστε ευχαριστημένοι με το δωμάτιό σας.
  • Ρωτήστε ευθέως τον υπεύθυνο υποδοχής αν υπάρχει δυνατότητα δωρεάν αναβάθμισης, αλλά όχι μπροστά σε άλλους πελάτες. Η καλή συμπεριφορά είναι και πάλι πρωταρχικής σημασίας.
  • Ακόμα και αν δεν σας γίνει κάποια αναβάθμιση, ενδέχεται να μπορείτε να διαλέξετε στην ίδια κατηγορία δωματίου που έχετε κλείσει κάποιο με καλύτερη θέα, πιο ήσυχο, σε ψηλότερο όροφο κλπ. Δεν χάνετε τίποτα να εκφράσετε τις επιθυμίες σας όταν κάνετε check-in και το πιθανότερο είναι ότι θα ικανοποιηθούν, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα.

 

Μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας