Ζανζιβάρη, Τανζανία

Ανέγγιχτος παράδεισος

Το αρχιπέλαγος της Ζανζιβάρης με τα γαλαζοπράσινα νερά, τα νησάκια με την άσπρη άμμο και τους χαμογελαστούς ανθρώπους είναι ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να γνωρίσουν έναν αυθεντικό παράδεισο, ο οποίος δεν έχει αλλοιωθεί από τον σύγχρονο τρόπο ζωής και την τουριστική εκμετάλλευση.

Αρχιπέλαγος Ζανζιβάρης, Τανζανία

Αρχιπέλαγος Ζανζιβάρης, Τανζανία

Το νησί της Ζανζιβάρης είναι το μεγαλύτερο και η βάση για τους περισσότερους επισκέπτες. Οι περισσότερες από 25 παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά, τα πολύχρωμα κοράλια και κάθε είδους ψάρια προσφέρουν ευκαιρίες χαλάρωσης και εξερεύνησης του εντυπωσιακού υποθαλάσσιου κόσμου. Στα γραφικά ψαροχώρια, οι κάτοικοι ζουν με παραδοσιακό τρόπο.

Η Stone Town στη Ζανζιβάρη

Η Stone Town στη Ζανζιβάρη

Η Stone town, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς είναι μία ζωντανή πόλη που ανθούσε ως εμπορικό κέντρο του Ινδικού ωκεανού, με κτίρια του 19ου αιώνα και αραβικής αρχιτεκτονικής σπίτια με ξύλινες σκαλιστές πόρτες. Στις διάφορες αγορές χτυπάει η καρδιά της πόλης. Εκεί έρχεται κανείς σε επαφή με την καθημερινή ζωή των κατοίκων και μπορεί να χαζεύει για ώρα τα διάφορα φρούτα, λαχανικά, μπαχαρικά και ψάρια που πωλούνται στους υπαίθριους πάγκους.

Σε κοντινή απόσταση από τη Ζανζιβάρη βρίσκονται μικρά νησάκια που αξίζει να επισκεφθείτε για να περιηγηθείτε στις ερημικές παραλίες, να κολυμπήσετε στα τυρκουάζ νερά και να κάνετε snorkeling. Το ψάρεμα είναι επίσης μία ξεχωριστή εμπειρία, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος και την ποικιλία των ψαριών του ωκεανού!

Nungwi Beach, Ζανζιβάρη

Nungwi Beach, Ζανζιβάρη

Μικρή τουριστική υποδομή για όσους θέλουν να διανυκτερεύσουν και να πάρουν μία γεύση του πως ήταν η Ζανζιβάρη πριν από δεκαετίες, έχουν το Pemba και το Mafia island, με εξαιρετικής ομορφιάς παραλίες και δάση.

Στο νησί Jibondo οι κάτοικοι ασχολούνται με την κατασκευή ξύλινων σκαφών. Δεν υπάρχει πόσιμο νερό και οι ανάγκες των περίπου 3.000 κατοίκων καλύπτονται μαζεύοντας το νερό της βροχής κατά την περίοδο των βροχών, ενώ το υπόλοιπο διάστημα μεταφέρουν νερό από το γειτονικό νησί Mafia.

Mafia Island, Ζανζιβάρη

Mafia Island, Ζανζιβάρη

Άλλα νησάκια που προσφέρονται για ημερήσιες εκδρομές είναι τα: Prison, Bawe, Chapwani, Chumbe και Misali islands.

Μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας