Ξενοδοχεία κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας

Αν είστε λάτρεις της θάλασσας, σας εντυπωσιάζει ο βυθός και δεν σας τρομάζει η ιδέα να διανυκτερεύσετε σε ένα δωμάτιο το οποίο βρίσκεται κάτω από το νερό, τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα υποβρύχιο ξενοδοχείο και να ζήσετε μοναδικές στιγμές.

Υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία που παρέχουν τη δυνατότητα διαμονής σε δωμάτια τα οποία βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, άλλα πολυτελή άλλα πιο απλά χωρίς ανέσεις, το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι όλα είναι εντυπωσιακά.

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μία λίστα από ξενοδοχεία για όλα τα γούστα, τα οποία σας δίνουν τη δυνατότητα να κοιμηθείτε κάνοντας παρέα με τα πλάσματα του βυθού.

Manta Resort
Pemba Island, Τανζανία

The Manta Resort - Pemba Island, Zanzibar

The Manta Resort – Pemba Island, Τανζανία

Στο αρχιπέλαγος της Ζανζιβάρης βρίσκεται το νησί Pemba το οποίο είναι ιδιαίτερα γνωστό στον κόσμο των δυτών για τα καθαρά νερά του και τους παρθένους κοραλλιογενείς υφάλους. Στο νησί βρίσκεται το Manta Resort, το οποίο το 2013 εγκαινίασε το πρώτο υποβρύχιο δωμάτιο ξενοδοχείου της Αφρικής.

The Manta Resort - Pemba Island, Zanzibar

The Manta Resort – Pemba Island, Τανζανία

Στην ουσία δεν πρόκειται για ένα απλό δωμάτιο καθώς εκτείνεται σε τρία επίπεδα, ένα εκ των οποίων βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Εκεί βρίσκεται το υπνοδωμάτιο, το οποίο έχει οκτώ μεγάλα, φωτισμένα παράθυρα που προσφέρουν φανταστική θέα στο βυθό. Βέβαια αν το επιθυμούν οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να κοιμηθούν στο εξωτερικό deck με μοναδική θέα τον έναστρο ουρανό.

Utter Inn
Vasteras, Σουηδία

Utter Inn - Vasteras, Sweden

Utter Inn – Vasteras, Σουηδία

Βρίσκεται στη λίμνη Malaren, στην πόλη Vasteras της Σουηδίας και διαθέτει μόλις ένα δωμάτιο του οποίου οι χώροι βρίσκονται πάνω και κάτω από την επιφάνεια του νερού. Πάνω από την επιφάνεια του νερού βρίσκεται η μικρή αλλά πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και 3 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού βρίσκεται το υπνοδωμάτιο, το οποίο διαθέτει δύο μονά κρεβάτια και παράθυρα και στους τέσσερις τοίχους που προσφέρουν μία μοναδική θέα στον υποβρύχιο κόσμο της λίμνης. Εκτός από το βυθό, οι επισκέπτες του Utter Inn έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη μοναδική θέα της λίμνης και της πόλης από την 25τμ. βεράντα που βρίσκεται πάνω στην επιφάνεια του νερού. Η μετάβαση στο ξενοδοχείο γίνεται με βάρκα.

Jules’ Undersea Lodge
Key Largo, Φλόριντα, Η.Π.Α.

Jules’ Undersea Lodge - Key Largo, Florida, USA

Jules’ Undersea Lodge – Key Largo, Φλόριντα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Το παλαιότερο υποβρύχιο ξενοδοχείο της λίστας, βρίσκεται στο Key Largo της Φλόριντα, στο βυθό μίας λιμνοθάλασσας με πλούσια υποβρύχια χλωρίδα και πανίδα.
Τα δωμάτια βρίσκονται 21 πόδια κάτω από την επιφάνεια της λιμνοθάλασσας και δεν είναι ιδιαίτερα πολυτελή καθώς πρόκειται για χώρους πρώην ερευνητικού θαλάσσιου εργαστηρίου το οποίο μετατράπηκε σε ξενοδοχείο. Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι ο μόνος τρόπος για να μεταβεί κανείς στους χώρους του ξενοδοχείου πρέπει να κάνει SCUBA diving. Για το λόγο αυτό στο ξενοδοχείο μπορούν να μείνουν μόνο όσοι είναι πιστοποιημένοι SCUBA divers. Αν δεν είστε πιστοποιημένοι δύτες και θέλετε να μείνετε στο Jule’s Undersea Lodge μπορείτε να το κάνετε αφού πρώτα πάρετε την πιστοποίηση που παρέχεται στο ξενοδοχείο μετά από τα αντίστοιχα μαθήματα SCUBA diving.

Atlantis the Palm
Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Atlantis The Palm Hotel & Resort, Dubai, UAE

Atlantis The Palm Hotel & Resort, Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Μία διαφορετική εμπειρία πολυτελείας για λίγους προσφέρει το Atlantis The Palm στο Ντουμπάι. Στο ξενοδοχείο έχουν κατασκευαστεί δυο υποβρύχιες σουίτες, η the Neptune και Poseidon οι οποίες προσφέρουν εξαιρετική θέα στην υδρόβια ζωή της γιγάντιας, τεχνητής λιμνοθάλασσας του resort. Βέβαια δεν πρόκειται για απλές σουίτες καθώς εκτείνονται σε τρεις ορόφους που μπορούν να φιλοξενήσουν έως πέντε άτομα και διαθέτουν ιδιωτικό μπάτλερ. Το πακέτο φιλοξενίας για τους επισκέπτες των συγκεκριμένων σουιτών περιλαμβάνει επιπλέον υπηρεσίες όπως μασάζ, προσωπικό γυμναστή, δωρεάν πρόσβαση στο υποβρύχιο ενυδρείο κ.α.

 

Μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας